Låt mig introducera Windows Server 2012

Med intåget av Publika molnlönisngar på marknaden samtidigt som företagen har egen IT-miljö samt även kanske hela eller delar outsourcat ser vi en stark önskan från företagen att kunna integrera de olika miljöerna.

Målet är att kunna utnyttja fördelarna med de olika leveransformerna, publika moln, outsourcing/hosting och egen drift till det de är bäst på för respektive system för att kunna leverera IT som tjänst på ett effektivt och kostnadsmedvetet sätt till verksamheten.

image

För att kunna lösa detta så erbjuder Windows Server 2012 över 300 nya funktioner inom fyra viktiga områden.

image

Beyond Virtualization
Windows Server 2012 är inte bara en virtualiseringsplattform utan erbjuder en komplett dynamisk infrastrukturplattform för att bygga private cloud. Vi har i Windows Server 2012 lagt mycket energi på att utveckla funktionaliteten vad gäller t ex skalbarhet, nätverk, lagring, klustring, repliklering samt stöd för multitennancy.

Power of Many Server, Simplicity of one
Med hjälp av Server Manager och Powershell tar vi administration och auomatisering till en helt ny nivå. T ex får ni en översikt av hela serverparken I Server Manager där in även kan installera funktioner på valda serverar vi grafisk gränssnitt. Powershell 3.0 ger dig verktygen för att kunna skripta och automatisera i princip vilken installation eller inställning du vill, I valda delar av din miljö.

Any App, Any Cloud
Windows Server 2012 öppnar dörren mellan molnen och möjliggör full integration med våra övriga molntjänster. Nu kan du bygga appar och lösningar som integrerar system som finns I publika moln, outsourcade eller I ditt eget datacenter. Detta ger dig efterlängtade funktioner som single sign-on, hybridapplikationer och bättre mobilitet för att nämna några av nyheterna.

Modern Worksyle Enabled
Server 2012 möjliggör ett helt nytt sätta att arbeta på för verksamheten. Den har helt nya funktioner för att göra det möjlight att jobba från precis vilken enhet du vill – när du vill och var du vill i världen… och med säkerhet, regelefterlevnad och full kontroll.

Läs mer om versioner och licenser här

Länk till den Amerikanska produktsidan här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s